Ωμοφαγία σημαίνει να τρώμε ωμές ζωντανές τροφές που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. ΩμοMονοφαγία (ή Ωμο-Μονοφαγία) σημαίνει να τρώμε σε κάθε γεύμα ένα είδος τροφής.


Σαλάτα ανάμικτη φρέσκια ''Τούρμπο''

Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής.
Ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων

Ας μας προστατέψει ο Θεός από την αμάθεια, την έλλειψη εμπειρίας και το κυνήγι των γιατρών
Ιπποκράτης

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Michalis Makris - Φρουτοφαγία και Ωμοφαγία

Η ριζική αλλαγή των διατροφικών συνηθειών είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση αλλά και για την ολιστική υγεία. Προσωπικά, έχω ήδη γίνει raw vegan (ωμοφαγικός αυστηρός φυτοφάγος). Τρώω ΜΟΝΟ φρούτα (είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα), ωμούς/ανάλατους καρπούς κι ωμά/ανάλατα λαχανικά. Όσο περισσότερο περιορίζεις τη τροφή σου, τόσες περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχεις! Η ολιγάρκεια και η αυτοπειθαρχία είναι το παν! Επίσης, η ξηρή νηστεία ή αλλιώς ξηρασία (συνειδητή αποχή από κάθε είδους τροφή και νερό) για λίγες ώρες της ημέρας κάνει θαύματα, ξεκουράζει το στομάχι, το νευρικό σύστημα και ανανεώνει τα κύτταρά μας! Μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τον καρκίνο! Η ωμοφαγία, εκτός από τα μεγάλα οφέλη που έχει στην υγεία, έχει κι άλλα πλεονεκτήματα. Με την ωμοφαγία, μπορείς να απεξαρτηθείς σε σημαντικό βαθμό από τη Δ.Ε.Η. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας τη κουζίνα για να μαγειρέψεις τη τροφή σου, η φωτιά σκοτώνει τη τροφή! Μπορείς να φας τα φρούτα και τα λαχανικά ωμά! Άλλοι τρόποι απεξάρτησης από τη Δ.Ε.Η. είναι το ότι δεν χρειαζόμαστε λάμπες και φωτιστικά! Μπορούμε πανεύκολα να έχουμε φως (και μάλιστα φυσικό φως) από τη φλόγα των κεριών χωρίς να πληρώσουμε τίποτα, συν του ότι τα κεριά προσφέρουν και ρομαντική ατμόσφαιρα! Το τεχνητό φως των λαμπτήρων μπορεί να βλάψει την υγεία. Πρέπει να αλλάξουμε ριζικώς το τρόπο που ζούμε τη καθημερινότητά μας. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια επανάσταση όταν τρεφόμαστε, σκεφτόμαστε και ζούμε όπως τρέφεται, σκέφτεται και ζει ένας άνθρωπος της αποβλακωμένης μάζας.

Σχετικά με θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: